SEO Optimizacija - svet na dlanu

SEO Optimizacija ( Search Engine Optimizition ) je proces poboljšanja i povećanja kvaliteta saobraćaja od internet pretrazivača kao što su Google,Yahoo ili MSN ka vašem web sajtu kroz organske rezultate pretraživanja tj. to je proces poboljšanja rangiranja vašeg web sajta u tim pretrazivačima. Što je veći rang vašeg web sajta na pretrazivaču tj. vaše strane izađu među prvim rezultatima pretrage za datu reč pretrage to je šansa za posetu vašem sajtu veća. Recimo da je i do deset puta veći broj poseta vašim stranama ako se vaš sajt nalazi na prvoj strani pretrage nego na drugoj strani.

Na ranking vaših web strana utiče mnogo faktora ( verovali ili ne prema Google-u oko 200 stavki utiče na vaš rank na tom pretrazivaču a mi ćemo pomenuti neke od njih: pozicioniranje reči u tekstu, broj putanja sa drugih web strana ka vašoj…pa i sam web dizajn vaše strane ) ali srećom na neke od njih moze da utiče web dizajner ( kreator web sajta ) prilikom izrade istog. Pošto je Google najrasprostranjeniji pretrazivač na internet ( oko 80% korisnika koristi Google ) za njega je i najvažnija optimizacija vašeg web sajta.

SEO Optimizacija – Šta vam nudimo?

Pre svega moramo vas upozoriti da je dostizanje visokog rejtinga vašeg web sajta dugotrajan i stalan proces i prosto je ne moguće da se vaš sajt za nedelju dana nađe na vrhu liste rezultata ( moguće je, ali na to opet utiče velik broj faktora i potrebno je da se neke stvari poklope ). Veoma je bitno da vaš web dizajn tim na pošten način dostigne visok rejting vašeg web sajta, jel prilikom varanja možda i dobijete visoki rejting u kratkom roku ali ukoliko web pretrazivač to otkrije vaša strana može zauvek da bude zabranjena.

Jedan od čuvenih primera za to desio se 2006 godine kada je Google iz svog indeksa uklonio dve velike nemačke kompanije koje su posegle za nelegalnim metodama u pokušaju da prevare program koji Google koristi za pronalaženje sadržaja na internetu.i samo zato sto su “velike” posle izvinjenja i uklanjanja spornog sadrzaja sa svojih strana su vraćene u Google-ov index.

Tako da morate biti pažljivi prilikom odabira vašeg web dizajn tima za izradu web sajta i takodje da ne nasednete na reklamne trikove nekih agencija. Sa druge strane kada vaše strane dostignu visoki rejting to je samo jedan deo obavljenog posla, drugi deo je kako privući i zadržati posetioce na vašem web sajtu tj. sam web dizajn i funkcionalnost vašeg web sajta.

Ono što naš tim wed dizajnera i seo eksperata, naravno u saradnji sa vama, može učiniti je prepoznavanje ključnih tj. najbitnijih reči za vašu kompaniju i postavljanje istih na odgovarajuća mesta u tekstu kako bi programi za pronalaženje sadržaja na internet ( crawler-i ) koje koriste gotovo svi pretrazivači što lakše i što tačnije indeksirali vašu stranu tj. zapisali je u svoj sadržaj. Zbog stalnog usavršavanja i nadogradnje tzv. algoritama za pretragu takođe vam možemo obezbediti i praćenje indeksiranja putem naših web alata i s`vremena na vreme iste poboljšavati.

Posto ovde govorimo samo o optimizaciji web strana, naše ostale usluge tj. usluge koje se tiču web dizajna i izrade web strana mozete videti na strani Web Dizajn.

 

 Šta vam ne garantujemo?

 

Kada se vaša strana i nađe na vrhu liste pretrage za zadate reči to automatski ne znači da će prodaja vaših proizvoda porasti. Jedno je sigurno, a to je dobar način za promociju vas, vaše kompanije, vaših proizvoda i usluga, jer nemojte zaboraviti da se internet i internet tržište svakim danom povećava, tako da prisustvo na najvećem globalnom mediju sigurno donosi mnogo više koristi nego štete.

 

Nesto o SEF url-ovima

SEF url ( Search Engine Frendly url ) je link optimizovan kako za web pretrazivače tako i za korisnike i posetioce vaše web strane a u cilju lakšeg pamćenja adrese u adress baru vašeg internet browsera ( Internet Explorer ili Mozilla Firefox ). Na sreću korisnika inerneta danas postoje programi koji automatski prepravljaju adrese programskih jezika koji se koriste za izradu modernih web strana i aplikacija koje se koriste na internetu.

Jel morate priznati da je mnogo lakše zapamtiti pa i upisati prvu adresu nego drugu:

  • “//www.mysite.com/feed/rss.html”
  • “//www.mysite.com/index.php?option=com_content&Itemid=1&format=feed=sr&type=rss&view=frontpage”

  

Pogledajte i neke od ostalih SEO servisa koje nudimo:

 

On page seo optimizacijaInternet reklamiranje i internet marketing