TranslitGT za Office Word 2013

Od 26.08.2012 na našem sajtu možete preuzeti i probnu, test verziju TranslitGT add-ina za Microsoft Office Word 2013 koji služi za preslovljavanje ćiriličnog pisma u latinično i obrnuto.

Sva vaša zapažanja ili eventualne nedostatke vezane za instalaciju i korišćenje našeg add-ina možete nam poslati na naš e-mail: office@alberoart.com ili putem komentara na ovoj stranici.

TranslitGT add-in možete preuzeti sa našeg web sajta na adresi https://alberoart.com/translitgt-add-in.

Leave a Reply

12 Comments

 • jelena

  Mnogo vam hvala! “Caka” sa unblock opcijom zip fajla je sredila stvar!

 • iva

  Poštovani,
  Instalirala sam TranslitST za word 2013, i kao radi, doduše sporo (to mi i nije od posebne važnosti), ali često zablokira (not responding) i ugasi mi se i dokument na kome sam radila, što mi predstavlja veliki problem. Da li bi mogli da otklonite nedostatke sa ove verzije Translita. Hvala unapred.
  Inače, pre ove verzije imala sa Translit za 2007 i radio je besprekorno.
  P:S. Neću da uzmem ničiji drugi add-in za preslovljavanje, hoću baš Vaš i popravite ga, please!!!!!!

  • Poštovana Iva,
   sam Word 2013 zauzima mnogo više resursa računara nego Word 2007, pa je moguće da vam zato naš add-in i sam Word sporo radi i blokira. Naravno ovo sve stoji ako koristite Word 2013 na istoj konfiguraciji na kojoj ste koristili i Word 2007.
   Jedino šta bih vas mogao savetovati je da radite preslovljavanje na manjim delovima teksta tj. da dokument preslovite u par koraka.
   Hvala na pohvalama i srdačan pozdrav.

 • NenadS

  Ja sam problem na Win 8.1 resio tako sto sam nakon preuzimanja fajla kliknuo desnim klikom pa odabrao Properties i na prvom tabu General pri dnu prozora kliknuo na Unblock dugme koje se nalazio ispod dugmena Advanced… Zatim sam raspakovao arhivu i instalirao dodatak bez problema i bez potrebe za preuzimanjem .reg fajla.

  Jedino sto sam primetio jeste da ovaj Add-on jako sporo radi za razliku od jednog drugog ali taj koji je brzi, izmeni format teksta i na kraju napravi veci problem…

  Add-on je odlican ali verujem da moze da se ubrza jer sada na slabijem racunaru jednu recenicu prevodi 10-ak sekundi dok drugi Add-on to uradi za manje od sekunde.

  Sve najbolje!

 • marless81

  @admin
  Imao sam problema sa instalacijom TranslitGT addina na Windowsu 8.1, jer se greška ponavljala i nakon ubacivanja ključa u registry. Nakon malo guglanja naišao sam na rešenje, pa želim da ga podelim, možda bude korisno još nekome. U mom slučaju rešenje je bilo:
  Desni klik na TranslitGT setup fajl pa Properties/Digital Signatures/Details/View Certificate/Install Certificate/Current User/Place all certificates in the following store/Trusted RootCertification Authorities/Next/Finish. Pokrene se instalacija Translit-a i to je to
  Pozdrav

 • marless81

  Poštovani,
  Pokušavam da instaliram addin, ali javlja se greška kao kod Milana. Reg file odradi posao, ali se prilikom instalacije addina i dalje javlja ista greška. Postoji li još neka sugestija kako prevazići ovaj problem? Unapred hvala! Pozdrav

 • ptommy

  Postovani,
  Imam identican problem sa instalacijom Vaseg addon-a za Office 2013 Professional Plus kao i Milan s tim sto je u pitanju Windows 7 Ultimate x86. Cak sam pokrenuo i predlozeni reg fajl, ali bez uspeha. Molim za pomoc.

 • voja

  Na žalost, reg fajl u mom slučaju nije pomogao. Još uvek ne uspevam da pokrenem instalaciju. Imam Win 8.1 x64. Jel mi možete pomoći?

 • Aleksandar

  Ima isti problem kao Milan. Samo kod mene se radi o Windows 7, 64 bit verziji. Molim vas ako možete da mi pomognete. Unapred zahvalan

 • Milan

  It is the best one.

 • Milan

  Poštovani, imam problem sa instalacijom vašeg addon-a TranslitGT za MS Office 2013 pod operativnim sistemom Windows 8. Prilikom pokretanja instalacije prikazuje mi grešku prikazanu na slici ispod. Krajem prošle godine sam takođe pod sistemom Windows 8 instalirao TranslitGT za MS office 2013 i nije bilo nikakvih problema. Nadam se da možete da mi pomognete. Srdačan pozdrav.

  //www.dodaj.rs/f/R/RI/dWKEDOt/translit.png

  • admin

   Postovani Milane,
   u pitanju je bezbedonosna zastita za Windows 8. Da bi mogli uopste instalirati add-in
   potrebno je izmeniti neke parametere u Registry bazi.
   Da bi automatizovali process, reg fajl mozete preuzeti sa adrese ispod, pokrenuti ga kao administrator I potvrditi ubacivanje kljuca u Registry bazu.
   TranslitGTInstallHelper
   Vise o gresci mozete procitati na MSDN blogu kao gresku 3 ( common error 3 ) I soluciju za isti.
   Troubleshooting common VSTO issues

   Srdacan pozdrav